У Миколаєві, в будинку по вул. Лазурній, 40, де в понеділок стався потужний вибух, рятувальні роботи тривають. За допомогою спецтехніки розбирають завали, але з кожною годиною вгасає надія на те, що у зруйнованій багатоповерхівці залишилися живі люди.

Є відомості, що під уламками можуть перебувати чотири людини: дві молоді дівчини-студентки, жінка та прикутий до ліжка літній чоловік. Жодних сигналів від них не надходило — щогодини оголошується «хвилина тиші», до пошуків підключені кінологи зі спеціально навченими службовими собаками. На першому поверсі під’їзду роботи завершено, залишається необстеженим підвал.

Понад двадцять годин пробула під багатотонними завалами 37-літня жінка на ім’я Ірина Алфімова, яку вдалося врятувати напередодні. Те, що вона жива, — це диво. Нині жінка у лікарні, у стані шоку, та медики стверджують, що загрози її життю немає.

За свідченням правоохоронців, отримала нові підтвердження версія вибуху газу з вини одного з мешканців, який покінчив життя самогубством. Але остаточні висновки зроблять за результатами експертиз, які зараз проводяться.

Евакуйовано мешканців усього постраждалого будинку, вони тимчасово розміщені в міських готелях і забезпечені всім необхідним. На розгляд ініціативної групи запропоновано чотири варіанти житла замість втраченого, обговорюються матеріальні компенсації, негайно відновлюються документи. Допомогу постраждалим надають багато підприємств міста та прості миколаївці — лихо згуртувало городян.

Миколаїв.

З-під завалів рятувальники звільнили мешканку передостаннього поверху Ірину Алфімову, яка провела під уламками майже добу.

Фото Олександра КРЕМКА (Укрінформ).