Повністю паралізовано роботу органів місцевої влади у Красноармійську, Маріуполі, Слов’янську, Красноармійському і Слов’янському районах, а частково — у Дзержинську, Костянтинівці та Красному Лимані. Як повідомили у департаменті внутрішньої політики Донецької обласної державної адміністрації, загострилася ситуація у віддалених населених пунктах у сільських районах. Зокрема, в селі Дмитрівка Шахтарського району деякі мешканці розгромили особисте майно сільського голови і зажадали його відставки — за те, що голова не виділив приміщення для проведення референдуму 11 травня. Аналогічна ситуація спостерігалася в Мануйлівській сільській раді, де невідомі вночі зірвали прапор України з будівлі сільської ради та побили вікна.

Зберігається напружена ситуація на півночі області. У ніч на вівторок сепаратисти обстріляли позиції українських військових у Слов’янську, а в Краматорську було чути стрілянину поблизу телевізійної вежі. Даних про потерпілих немає. На блокпостах, встановлених на дорогах області, постійно виникають конфлікти. Поблизу Димитрова представники самопроголошеної «Донецької народної республіки» зупинили автомобілі, які перевозили бетонні блоки. «Не пояснюючи мети і призначення вантажу, невідомі відкрили вогонь на ураження. Поранено двох місцевих мешканців», — йдеться в повідомленні департаменту внутрішньої політики.
Політичне протистояння провокує погіршення криміногенної ситуації: у Харцизьку група озброєних осіб напала на магазин і поранила його власника. Наразі зловмисників затримано. В Макіївці спалили банкомат «ПриватБанку».
За інформацією відділу зв’язків із громадськістю ГУМВС України в Донецькій області, особи в масках та камуфляжній формі продовжують перебувати у двох будівлях прокуратури в Горлівці, у п’яти будівлях СБУ (обласному управлінні, а також в управліннях у Донецьку, Слов’янську, Горлівці та Краматорську). Проросійські активісти зі зброєю утримують приміщення п’яти міських органів міліції.
Донецька область.