У травні відзначатимемо найголовнішу для нас дату — 60-річчя Перемоги у Великій Вітчизняній війні, капітуляцію фашистської Німеччини у Другій світовій.
Півмільйона наших батьків і дідів — учасників бойових дій Великої Вітчизняної — сьогодні з нами. І навесні ми відсвяткуємо Перемогу разом! Хай у доброму здоров’ї, з гідними пенсіями у кишенях, оточені теплом і увагою вони, а також іще три мільйони людей, котрим Батьківщина так само вдячна за подвиги у воєнний час, надягнуть свої ордени і медалі, і ми разом піднімемо чарку за Перемогу. Чи будуть сльози на очах? А куди від них подітися! Вони будуть не від горя, а від радощів...
— Підготовка до цієї величної дати триває вже півтора року, — розповів заступник голови Державного комітету України у справах ветеранів Валерій Аблазов. — Є всі необхідні документи для того, щоб на державному рівні гідно відзначити 60-річчя Перемоги у Великій Вітчизняній війні 1941—1945 років, прийнято також програму спільних заходів країн СНД з підготовки та святкування. Уряд цього року мав профінансувати виготовлення для українських ветеранів спільної з іншими країнами Співдружності медалі «60 лет Победы в Великой Отечественной войне 1941—1945 годов». Фронтовики зможуть відвідати місця поховань і військові пам’ятники в країнах СНД за бюджетні кошти, громадські ветеранські організації формують групи для поїздок. На 9 травня відправимо делегацію ветеранів до Москви, зберемося й на парад у Києві — столиці нашої Вітчизни.
Отож весна буде...