Cловами Маяковського проголошує компанія «МіКомп», вкладаючи у ці слова зовсім інший зміст,  аніж пролетарський поет
Капіталізм в окремо взятому місті
Десять років тому щойно створена компанія «МіКомп» на своєму ще невеликому проммайданчику заклала великий камінь і написала на ньому: «Це перший камінь цитаделі капіталізму у Дніпродзержинську». У місті тоді подумали, що хлопці жартують. Однак нинішній «МіКомп» — передусім розвиток будівництва у Дніпродзержинську. «МіКомп» долав і долає майже драматичні незгоди і наполегливо працює насамперед задля свого міста, регіону і держави. І це не тільки його кредо — це філософія, і колективу засновників загалом, і президента компанії Олега Миколайовича Мороза зокрема. Олегу Морозу сорок чотири. Отож десять літ тому, коли він створював «МіКомп», було лише тридцять чотири.
Доріг багато, а дороговказ один
«МіКомп» з’явився як зовнішньоторговельна фірма, яка одразу почала активно займатися різними видами бізнесу і на внутрішньому ринку. Відкрила, скажімо, свій перший ніби елементарний продовольчий магазин. Та він швидко перестав бути схожим на всі інші у місті і здобув виняткового визнання серед городян. 
Далі компанія зосередилася на оптовій та роздрібній торгівлі нафтопродуктами. А затим захопилася і спорудженням автозаправних станцій. А сьогоднішній «МіКомп» — це і завод «МіКомПласт», що спеціалізується на виробництві металопластикових вікон та дверей. І технології, і обладнання запозичені — закордонні. Тож продукція не гірша за європейську. Та є й одна особливість: «мікомпівці» використовують нержавіючі матеріали з триразовим покриттям їх лаками глибокого проникнення. А це вище від європейських стандартів.
Ще компанія Олега Мороза — це і корпорація «МіКомпСтар». Себто ексклюзивний ділер ЗАТ «Київстар GSM», що надає послуги з мобільного зв’язку. Та й салон лазерної косметології зі своєю студією засмаги та кабінетом корекції фігури — це також «МіКомп». Як і радіокомпанія, друкарня та послуги з доступу в Інтернет...
Сам Олег Мороз не сумнівається, що десятирічка на різних напрямах нагромадження досвіду не випадково завершилася для компанії магістральним курсом, пов’язаним з капітальною забудовою рідного Дніпродзержинська.
Раз «Європа», два «Європа»
Він стверджує, що ідея зайнятися будівництвом з’явилася ще за часів «ранньої юності» фірми. Шукали, приміром, для себе приміщення, і раз у раз отримували відмови. То чи не ліпше самим для себе споруджувати?
Розпочинали з незавершених довгобудів. З отих «скелетів», які стриміли у місті, мов більмо на оці. Ось саме на місці колишнього довгобуду, що вже починав «сипатися», на лівому березі Дніпра, і виріс неповторний житлово-побутовий комплекс «Монтана». З помешканнями-квартирами сучасного планування, оздоблення та обслуговування. З готельними номерами і оздоровчими службами. Новобудова оснащена інженерно-комунальним обладнанням кращих фірм Європи. Включаючи і так звану автономну опалювальну котельню, змонтовану на даху «Монтани».
Аналогічна «метаморфоза» сталася і з довгобудом телефонної станції, яку давно нібито мали відкрити на сотні і тисячі номерів, а насправді вона незавершеною не один рік муляла очі городянам у самісінькому центрі міста. То цей довгобуд перевтілився в гарний і навіть елітний громадсько-торговельний «Центр». Таких комплексних новобудов, де і займатися спортом чи якось інакше змістовно та корисно можна проводити час, на Дніпропетровщині ніде більше не зводять. Це уже як особливість, притаманна лише «МіКомпу».
Адже нині так само компанія будує і власні споруди, як то кажуть, з нуля. Більш як два десятки об’єктів житлово-цивільного призначення та громадського харчування і торгівлі звела вона уже у Дніпродзержинську. І який не візьми, обов’язково чимось оригінальний. Ось біля прохідної того ж металургійного комбінату «мікомпівці» спорудили харчевню-кафе «Партком». Певна річ, що така назва кафе і у заводчан, і у городян викликало різні емоції. Отой капіталізм, який бурхливо розвивався тут понад сто років тому, не гребував пивничкою там, де з цехів виходив трудовий люд. А ось нинішній «Партком» звичними донедавна лозунгами нагадує, що зловживати спиртним небезпечно і шкідливо для здоров’я. Зате «Партком» пропонує той інший сервіс, який дає можливість людям зберігати гідність і, якщо хочете, свою подобу та честь.
Та й усі у місті давно помітили, що «МіКомп» своїми обновами фактично змінює зовнішній вигляд центральної вулиці-магістралі. Її намагалися «перемалювати у кольорову» і за радянських часів. Однак панорама сірого та задимленого індустріально-заводського «пейзажу» в районі «Дзержинки» зводила нанівець ці намагання. Як не старалися, не виходило уникнути пустирища з обрисами доменних та інших цехів у його глибині. І ось тільки тепер «МіКомп», звівши раніше тут той «Центр», заходився з самісінького фундамента поруч будувати і власну споруду — гіпермаркет «Європа». Його макет однозначно свідчить, що компанія навіч зібрала кращих проектантів, інженерів та архітекторів. Як і опанувала найпередовішими технологіями будівельної індустрії та дійсно має змогу використовувати тільки сучасні матеріали і конструкції.
Не випадково саме «МіКомп» у відкритій боротьбі здобув право споруджувати і в обласному центрі ще небачений тут бізнес-центр, назва якого також буде «Європа». За задумом і проектом підніметься багатоповерховий комплекс з офісами для ділових кіл і великою кількістю служб з надання найрізноманітніших і найнеобхідніших послуг для мешканців гордого Дніпропетровська.
Олег Миколайович колекціонує пам’ятники радянської доби. Це також Мороз поставив у Дніпродзержинську несподіваний монумент. Поєднавши в ньому дві статуї. Американську статую Свободи і гордого Прометея зі смолоскипом у руці...