Миколаївська область. Вже сьогодні Вознесенське державне лісогосподарське підприємство приймає заявки на новорічні ялинки. Цьогоріч на продаж вирощено 50 тисяч штук сосни кримської. Звертаються покупці з Миколаєва, Одеси, Кривого Рогу. Поки що ціну на новорічні ялинки не встановлено, але минулого року господарство продавало їх по п’ять гривень за метр, і попит був величезний.
— Залежно від погодних умов, — розповідає лісничий урочища «Рацинська дача» Василь Рузяк, — сосні, щоб стати новорічною, потрібно 5—6 років. На перший погляд здається, що цей бізнес надто прибутковий. Адже ми купуємо сіянець по 80 копійок, а продаємо — по 5—7 гривень. Утім, слід врахувати те, що працівники лісництва постійно доглядають за деревцями щонайменше впродовж п’яти років, проріджують, охороняють від пожеж та правопорушників.
Цьогорічні зелені красуні радують око: невеличкі, яскраво-зелені, пухнасті. Поряд з ними вже підростають сосонки, посаджені в нинішньому році. Їх черга бути окрасою новорічних свят настане у 2009 році.