За регулювання цін на м’ясні продукти узялася і влада Донеччини. «Ми звернулися до великих трейдерів області із проханням організувати роздрібну торгівлю, щоб уникнути ланцюжка посередників, які, на наш погляд, недобросовісно ставляться до ціноутворення», — сказав на нараді із керівниками міст і постачальниками м’яса голова обласної ради Борис Колесников. І на центральному ринку Донецька вже з’явилася свинина за ціною 14 гривень.
Ціни на м’ясо мають знизитися удвічі, заявив голова обласної ради. Згідно із підготовленими рекомендаціями, роздрібна вартість свинини на кістці становитиме 14 гривень 50 копійок, без кістки — 16 гривень 50 копійок, яловичина без кістки — 16 гривень 20 копійок. Улюблені в народі курячі стегенця не повинні бути дорожчими за 7 гривень 50 копійок, а кури-гриль — 9 гривень 10 копійок за кілограм. Керівники міст і директори ринків повинні самі вирішити, в якій формі провести «інтервенцію» дешевих м’ясопродуктів. Така конкуренція, за задумом обласної влади, має вплинути на посередників і змусить їх знизити ціни.