Депутати Чернівецької міськради звернулися з відкритим листом до журналістів з проханням дати принципову оцінку інсинуаціям і вигадкам щодо нападу на директора Калинівського ринку Івана Ринжука.
«Депутатський корпус, — сказано у документі, підписаному майже тридцятьма депутатами, — вважає, що події, які сталися 10—14 жовтня навколо депутата Ринжука, — це спланований і продуманий силовий акт з метою залякування частини депутатів міської ради, впливу на прийняття рішень органами місцевого самоврядування та адміністрацією комунального підприємства щодо подальшої діяльності МТК «Калинівський ринок». Це чергова серія сценарію з отримання контролю над цим підприємством та органами місцевого самоврядування, яка має на меті позбавлення територіальної громади міста права власності на належне їй майно — МТК «Калинівський ринок». Депутати просять журналістів протиставити «слово правди брудним намірам олігархічних сил». «Події навколо нашого колеги, — сказано у листі до ЗМІ, — є лакмусовим папірцем, який перевірить кожного на порядність і чесність».
Калинівський ринок існує з 1991 року, на сьогодні є постійним місцем роботи більш як 20 тисяч підприємців. Зусиллями Івана Ринжука ринок перетворено на сучасний торговельний комплекс з розгалуженою соціальною інфраструктурою, з середньорічним доходом у 30 мільйонів гривень. «А тому, — заявляють депутати, —дехто давно мріє мати кишенькового мера, керований депутатський корпус та наймита на посаді директора основного бюджетонаповнюючого підприємства Чернівців».
Автори листів також вимагають від правоохоронних органів якнайретельнішого розслідування злочинів проти Івана Ринжука, бо у них є «сумніви у результативності, неупередженості та об’єктивності розслідування».
Не тільки у свині роги
Щороку жертвами нападів тварин стають майже тисяча буковинців
За словами завідувача травматологічного відділення Миколи Сапожника, до їхньої лікарні щороку звертається від 800 до 1000 буковинців, які стають жертвами нападів тварин. І щороку кількість потерпілих збільшується.
Тих, у кого «інциденти» з тваринами не обмежуються подряпинами та переляком, госпіталізують до стаціонару, іншим допомагають амбулаторно. Торік у відділенні надано допомогу 60 травмованим, а за 9 місяців нинішнього року — уже 80. Більшість із них покусали бездомні собаки та кішки. Траплялися випадки, коли людям завдавали різноманітних травм коні, корови, лисиці і навіть пацюки. Основна небезпека у таких випадках полягає у ймовірній загрозі зараження сказом. Щоб цього уникнути, доводиться проводити комбіноване лікування.