Міжнародна наукова конференція на тему «Сучасний тероризм: філософія, ідеологія, форми прояву» відбулася у Житомирському держуніверситеті. Її організували кафедра філософії вузу разом з провідними фахівцями Національного інституту стратегічних досліджень та Національного інституту проблем міжнародної безпеки при РНБО.
Учасники конференції серед джерел ідеології ненависті називали, зокрема, негативні наслідки глобалізаційних процесів, зосередження значної частки світових багатств у руках невеликої групи людей. Було наголошено, що спроба приборкати терор приводить у дію ще більш неконтрольовану силу безсилля.
У своїй доповіді радник посольства РФ в Україні Всеволод Лоскутов, зокрема, наголосив, що сучасний тероризм не має ні національності, ні релігії. Сучасному терористу байдуже, кого вбивати, аби був ширший резонанс. Нинішній тероризм — феномен інформаційного суспільства, і без ЗМІ він був би малоефективний, адже що більше розповідають про жертви — то більше нагнітають страху. А це може спровокувати в країні, охопленій терором, перехід від демократії до авторитарного режиму.
Житомир.