Місцевим судом Кіровоградського району завершено розгляд кримінальної справи стосовно керівника одного із сільгосппідприємств, який незаконно заволодів понад тридцятьма тисячами гривень державних коштів. Ці гроші виплачували йому з бюджету як компенсацію за начебто посіяну пшеницю та придбане дизпальне.
— Після завершення минулорічної осінньої посівної керівник селянсько-фермерського господарства підготував пакет фальшивих документів, сповіщаючи державні органи, що засіяв озиминою аж 270 гектарів, — розповідає керівник слідчого підрозділу УСБУ в області підполковник Віктор Гавриленко. — А насправді це господарство виконало роботу в п’ять разів меншу. Однак в управлінні сільського господарства й продовольства райдержадміністрації повірили на слово і навіть не оглянули посівні площі, в результаті керівник СФГ отримав право на компенсацію у сумі понад двадцяти тисяч гривень, 17 із яких — за неіснуючі посіви. Вдруге таку само суму він отримав за допомогою підробленого договору на закупівлю дизельного пального.
Фермера-шахрая засуджено до чотирьох років позбавлення волі. Втім, через низку пом’якшувальних обставин, зокрема, повернення незаконно отриманих коштів, служителі Феміди звільнили керівника СФГ від відбування покарання з випробним терміном у три роки.
У прес-службі УСБУ в Кіровоградській області повідомили, що це не єдина кримінальна справа, порушена стосовно керівників сільськогосподарських підприємств.