Зі статуеткою «Золотої Афродіти» і дипломом повернулися додому житомирські телевізійники з міжнародного телекінофоруму «Разом», що відбувся у Ялті.

На конкурсі творчої майстерності, де було представлено півтори сотні робіт державних і комерційних телестудій, їх фільм «Легенда про Кам’яне Село» визнано найкращою розповіддю про рідний край. У цій стрічці журналіст Людмила Натикач і оператор Олександр Гордієнко втілили ідею про незнищенність українського народу, його духовних цінностей і вікових надбань.

«Кам’яне Село» — то геологічна пам’ятка сивої давнини, розташована в Олевському районі, в поліській глибинці — серед, здається, безкрайніх лісів. Валуни заввишки до трьох метрів, що розкидані природою (за однією з версій, їх приніс льодовик), і справді нагадують закам’яніле село. За легендою тут ходив сам Господь, а на одному з каменів — відбиток його ноги... Автори фільму, відштовхуючись від давнього переказу, показали минуле й сучасне цього краю. Ідеться, зокрема, про Копище, село, яке відродилося після того, як під час окупації фашисти спалили його дотла. Розповідається з екрана і про одну з копищенських сімей, де виховують 11 дітей.

Житомир.