У понеділок увечері припинили акцію протесту викладачі олександрійської жіночої гімназії. Одинадцять вчителів голодували протягом десяти днів, вимагаючи поновлення статусу навчального закладу і протестуючи проти можливого його закриття. Напередодні одній із учасниць акції стало зле і вона звернулася по допомогу до лікарів. Нині жінка перебуває на домашньому стаціонарі, стан її здоров’я занепокоєння не викликає. Рішення про припинення акції протесту, як пояснила вчителька іноземної мови гімназії Ірина Підлубна, було прийнято у зв’язку з тим, що голова Кіровоградської обласної адміністрації Василь Компанієць розпорядився створити спеціальну комісію, члени якої мають розглянути вимоги педагогів і розібратися з проблемами навчального закладу.
У вівторок вранці призупинили голодовку і троє вчителів олександрійської ЗОШ №5 та двоє вихователів дошкільного закладу «Барвінок». Основною їхньою вимогою було скасувати рішення міської ради про ліквідацію і реорганізацію зазначених закладів. Заступник директора з навчально-виховної роботи ЗОШ №5 Надія Лелека сказала нашому кореспонденту, що голодовка в Олександрії втратила сенс, бо акцію протесту перенесено до столиці.
Нагадаємо, вчора до Києва пішим ходом прибула група мешканців Олександрії із восьми осіб на чолі з лідером обласної організації вільних профспілок України Володимиром Фундовним. Протестувальники мають намір домагатися виконання своїх вимог у вищих інстанціях державної влади.