Вона була приурочена до святкування 400-річчя сибірського міста Томськ і зібрала понад 100 учасників із шести країн. Україну представляли донеччани Володимир Нікіфоров (керівник команди), повар ресторану «Африка» Роман Кутовой, офіціант цього самого ресторану Олег Бородін і кондитер виробничо-комерційної фірми «Онікс» Оксана Бойша.
— На цій олімпіаді наша команда була «темною конячкою», адже ми не мали досвіду участі у таких змаганнях, — розповів після повернення із Томська голова асоціації кулінарів Донецької області В’ячеслав Катковський. — Готувалися півтора місяця, іноді по 15—20 годин на день.
Наші земляки вразили рулетом із сала з бужениною і в’яленими помідорами та корейкою козленяти з овочами під трьома соусами. На десерт подали мандрики (маленькі пиріжки) із гарбузом і творожно-сирним кремом.
Вищим пілотажем був конкурс кухарів, організований за принципом «чорної скриньки». Який продукт доведеться готувати, учасники дізнавалися лише після відкриття ящика. На очах у сотень глядачів Роман Кутовой за дві години приготував печінку з яблуками, і його було удостоєно срібної нагороди.
— Коли під час закриття олімпіади оголосили, що великі золоті медалі, гран-прі і золотий кубок дісталися Україні, місту Донецьку, наші довго не могли отямитися, — згадує В’ячеслав Катковський. — Плакали від щастя, раділи, як діти.