Керівники ветеранських організацій силових структур Миколаївської області пропонують розмістити штаб українського флоту, основні його частини й підрозділи в Миколаєві. Про це йдеться в їхньому зверненні до керівників країни та регіону.
Відзначаючи рівновіддаленість Миколаєва від західного і східного кордонів країни, які виходять до Чорного та Азовського морів, ветерани відзначили, що така пропозиція продиктована «...міркуваннями оборонного характеру, безпеки держави, господарськими розрахунками й віковими традиціями флоту. Наші предки розрахували все, коли визначали Миколаїв як штаб-квартиру Чорноморського флоту. У Миколаєві розміщуються штаб, база суднобудування, військово-морської науки та підготовки морських інженерних кадрів, Морський регістр, військова прийомка, частини підготовки молодших фахівців і формування екіпажів споруджуваних кораблів, низка частин і підрозділів забезпечення тилу, культурно-історичного центру флоту».
Головну військову морську базу і стоянку кораблів пропонують створити в Очакові, Вознесенськ зробити центром морської авіації, а Первомайськ — центральною базою тилового й медичного забезпечення флоту.