Дводенна виставка-аукціон з продажу племінних і товарних тварин розпочинається сьогодні у Вінниці на базі державного сільгосппідприємства «Селекція-сервіс», що знаходиться в обласному центрі.
В області ставлять за мету поповнити кожне стадо сільгосппідприємств племінними та товарними тваринами чорно-рябої та голштинської породи. Їх кількість планують довести до 70-80 відсотків. З метою виконання цієї довготермінової програми щороку проводяться виставки-аукціони племінних тварин. Такі корівки коштують недешево, але саме за їх наявності у стаді тваринництво стає рентабельною галуззю.
Учасники виставки матимуть можливість отримати кваліфіковані консультації науковців місцевого аграрного університету, а також практиків — фахівців обласного племпідприємства, управління ветеринарної медицини. У 13 павільйонах виставки будуть представлені також інші види сільгосптварин — вівці, коні тощо. Тут можна буде ознайомитися з новинками механізації у тваринницькій галузі, що їх запропонують науковці згаданого університету та найбільший в державі виробник обладнання для ферм — ВАТ «Брацлав» Немирівського району Вінниччини.
Вінницька область.