— Серед безробітних є чимало бажаючих започаткувати власну справу. Але багато хто із них губиться перед проблемами, що цьому передують. Навчально-діловий центр, який недавно відкрили у Рівному і який забезпечений усім необхідним — комп’ютерною та офісною технікою, літературою тощо, покликаний підготувати безробітних до майбутньої підприємницької діяльності, — розповідає директор Рівненського обласного центру зайнятості, депутат Рівненської обласної ради Іван Ткачук. — Їх навчають, як правильно підготувати документи для оформлення підприємництва; роботи з інформаційно-пошуковими системами; складання та ведення документів первинного обліку, платіжних документів та багато іншого, що стане в пригоді підприємцеві в його практичній діяльності.
У навчально-діловому центрі широко застосовують інтерактивні методи навчання, практикують ділові ігри, тренінги, моделюють ситуації, в яких може опинитися підприємець. Тож ті, хто тут навчається, шукають вихід із них. Відчути себе «на роботі», увійти, так би мовити, у роль підприємця слухачам курсів допомагає й те, що в центрі обладнано навчально-тренувальну «фірму» з робочими місцями юриста, бухгалтера, маркетолога, менеджера, кабінетом засновника малого бізнесу (підприємця). Тобто практичні навчання проходять в умовах, наближених до реальних.
Заняття із слухачами курсів у навчально-діловому центрі проводять позаштатні викладачі, викладачі-консультанти, тренери, які володіють сучасними інноваційними особистісно орієнтованими технологіями навчання, а також представники низки громадських організацій підтримки підприємництва.