Напередодні вночі невідомі розписали монумент незалежності «Україна, що летить — Ніка на кулі», встановлений на площі Конституції в Харкові. Тепер творчість вандалів намагаються змити комунальні служби. Фарба змивається непросто. Постамент зроблений з пористого каменю.

Вандали червоною фарбою перекреслили текст на постаменті «Слава Україні», внизу написали «За Одесу будемо мстити», а з іншого боку — «Ультрас чекай» і нецензурне гасло стосовно «Правого сектору».

На місці вже побували правоохоронці, які задокументували факт наруги над пам’ятником. У прес-службі облуправління міліції повідомили, що про подію на номер «102» сповістили городяни, які ранком побачили написи на пам’ятнику. На місце виїжджали співробітники Дзержинського райвідділу. Вони вилучили речові докази і провели роботу із встановлення можливих свідків події. Факт вандалізму внесено до журналу єдиного обліку кримінальних правопорушень та інших подій. Ведеться подальша перевірка.

Нагадаємо, останнім часом у Харкові сталося кілька актів наруги над українською символікою. Так, на проросійському мітингу перед будівлею ХОДА 1 травня було спалено прапор України. Нині злочинці затримані і дають показання правоохоронцям. 27 квітня невідомі розірвали прапор України біля меморіального знака на честь Декларації про державний суверенітет.