Першу продукцію — яблучний концентрований сік — випустив 11 серпня ц. р. новий консервний завод у селі Попівці Барського району на Вінниччині, споруджений на кошти російських інвесторів.
Шість мільйонів гривень витратило на будівництво заводу і придбання обладнання одне з приватних підприємств, засновниками якого є колишні армійські офіцери. 170 працівників знайшли там роботу. Не менш важливо те, стверджує його директор Володимир Учень, що зареєстровано ТОВ «Попівецький консервний завод» у Барському районі, а не за межами держави, де перебувають засновники. А це означає, що всі податки залишатимуться в Україні.
Крім концентрованого соку, плановано випуск яблучного і сливового пюре. Сировину для підприємства постачатиме здебільшого місцеве господарство, яке має більш як 300 гектарів саду. Заготовлятимуть її також у населення у Вінницькій і сусідній, Хмельницькій, областях. Як пояснив В. Учень, на заводі застосовують нову технологію очищення соку, що дає можливість зберігати в ньому до 70% поживних речовин. Щомісяця вироблятимуть від 700 до 900 тонн корисної продукції.