На Дніпропетровщині повертаються до змагань зернозбиральних екіпажів за рекордні намолоти. Облсільгосппрод разом з об’єднанням сільгоспвиробників та обкомом профспілки АПК створили оперативний штаб трудового суперництва і за підсумками кожного дня називають кращих із кращих. Щоб гідно пошанувати їх наприкінці збиральної кампанії.
Попереду комбайнери, які працюють на високопродуктивних машинах іноземного виробництва. Сергій Слободенюк з ТОВ ім. Богдана Хмельницького Павлоградського району комбайном «Джон Дір» уже упорав 562 гектари ранніх зернових. На рахунку Олександра Берези з ТОВ «Росток» Нікопольського району — площа трохи менша. Зате намолотив він збіжжя найбільше —2552 тонни. Серед лідерів — Сергій Литовченко (агрофірма «Дружба» Новомосковського), Сергій Чаманов та Андрій Гунчак (ПП «Борисфен» Томаківського) та Іван Товстило з ТОВ «Чапаєвське» Широківського районів. З бункерів своїх «іноземців» вони вже зсипали більш ніж по дві тисячі тонн добірного зерна нового урожаю.
Є досягнення і в активі тих механізаторів, котрі експлуатують комбайни типу «Дон» та «Нива». Уже більше двадцяти з них намолотили більше тисячі тонн. Назвемо хоча б кілька комбайнерів-передовиків нинішніх жнив. Це — Анатолій Ванда з АФ «Колос» Царичанського, Микола Чередниченко з ТОВ «Богдан» Васильківського, Анатолій Солодовник із СФГ «МЮД» Юр’ївського, Сергій Лукашевич із СВК «Мрія» Широківського та Олександр Томілов з ДГ «Руно» Криничанського районів.