Державна приймальна комісія на чолі з Міністром палива та енергетики, президентом НАЕК «Енергоатом» Сергієм Тулубом дала дозвіл на фізичний пуск четвертого енергоблока Рівненської АЕС. Це відкрило шлях до найголовнішого етапу пускового періоду — завантаження ядерного палива в атомний реактор.
Нагадаю, що 10 серпня колегія Державного комітету ядерного регулювання України видала ліцензію на введення в експлуатацію четвертого мільйонника РАЕС, який зводили двадцять років. Остання обставина спонукала, зокрема, до впровадження тут програми з модернізації морально застарілих систем діагностики, контролю й управління. Це обладнання виготовлено українськими підприємствами «Радій», «Імпульс», «Моноліт» за найновітнішими технологіями на сучасній елементній базі, воно відповідає всім вимогам світових стандартів. Його випробувано під час гарячої обкатки на блоці, чим підтверджено проектні параметри гарантування безпеки.
Наукове керівництво пуском четвертого енергоблока РАЕС, так само як і другим на ХАЕС, вперше за всю історію пусків атомних електростанцій на теренах колишнього Союзу здійснює представник української ядерної галузі, визнаний фахівець з питань гарантування надійності роботи атомних установок, заступник генерального директора з безпеки Рівненської АЕС Микола Панащенко.