З 18-го до 21 серпня на Закарпатті проходитиме ІV Міжнародний фестиваль теле- і радіопрограм для національних меншин «Мій рідний край». З кожним роком цей фестиваль набуває дедалі більшої популярності. Він стає помітною подією не тільки в нашій державі, а й у країнах Євросоюзу. Цього разу свою участь у фестивалі вже заявили журналісти з Македонії, Хорватії, Словенії, Сербії і Чорногорії, Угорщини, Болгарії, Румунії, Словаччини, Чехії, Польщі, Литви. Запропоновано 170 телевізійних і радіопрограм 30 мовами 50 нацменшин, які проживають в Україні, Центральній і Східній Європі.
Програма фестивалю різноманітна. Перший його день буде присвячений ознайомленню з життям закарпатських угорців і пройде під девізом «Угорська веселка». Відбудеться концерт художніх колективів Угорщини й Закарпаття, а також презентація програм для нацменшин Угорського телебачення. Угорське радіо впродовж фестивалю висвітлюватиме події, а о 12 годині щодня в його ефірі лунатимуть дзвони закарпатських храмів.
У рамках Року Польщі в Україні буде презентовано програми регіональних студій Кракова, Любліна та Жешува і спільних проектів Закарпатської ОДТРК і Жешувського ТБ «По обидва боки Карпат», а також Львівської облтелерадіокомпанії та того ж Жешувського ТБ «Сусіди».
За участі представників генконсульств Угорщини та Словаччини в Ужгороді пройде «круглий стіл» «Нова Європа — нові перспективи журналістської співпраці», а також відбудеться показ документальних фільмів і телепрограм голови журі фестивалю чеського режисера і драматурга Зденека Флідра.