З угорського Балатонфюрета повернувся чернівецький хореографічний ансамбль «Україночка». Дівчата привезли гран-прі фестивалю-конкурсу «Балатон—Мистецтво—Молодість», на якому за перемогу змагалися колективи з Болгарії, Литви, Латвії, Німеччини, Росії, Франції, України та інших держав.
Юні чернівчанки настільки сподобалися журі та гостям, що як виняток їм надали можливість під час гала-концерту станцювати майже всі свої танці. 
Найбільший фурор викликали композиції «Шахове королівство» та «Купальський віночок». Та особливо хвилювалися юні артисти під час церемонії нагородження: здавалося, про них забули. Ніби цілу вічність оголошували назви інших учасників-дипломантів. Аж нарешті голова журі виголосив угорською рідне: «Україночка», Україна, гран-прі». А потім відзначив, що це вже другий — після Руслани — цьогорічний тріумф українців.
«Україночка» — відомий в танцювальному світі колектив. Дівчата вже перемагали на «Підмосковному хороводі» у Росії, «Серпантині» у Румунії, «Метаксі-2002» у Греції, «Золотому руні» в Грузії. А нині переможниць «Балатону» запросили до США. У репертуарі юних танцюристок австрійський, грецький, польський, китайський, арабський та інші танці, але, як і «дикі» Русланині, публіку найбільше зворушують наші національні.