24 липня цього року народний депутат України Олексій Козаченко смертельно поранив раніше судимого мешканця Одеської області. 
За цим фактом місцева прокуратура порушила кримінальну справу. «Виконується значний обсяг слідчих дій, спрямованих на перевірку обставин зазначених подій. В тому числі і версії О. Козаченка про скоєння ним убивства під час захисту від злочинного посягання», — йдеться у заяві Генеральної прокуратури з приводу нагнітання політичних пристрастей довкола справи народного депутата України Олексія Козаченка.
У заяві зазначається, що «вже зараз, не чекаючи результатів розслідування, окремими політичними силами, деякими народними депутатами України робляться категоричні політичні заяви про тиск, який нібито здійснюється на депутатів».
Генеральна прокуратура не тільки спростувала таке твердження, а й наголосила, що «не допустить будь-якого впливу і забезпечить всебічне та об’єктивне розслідування справи з прийняттям законного рішення, яке повинно грунтуватися не на політичних гаслах, а на матеріалах кримінальної справи».