Цій жінці ніколи не дала б 83 роки. Але учасниця Великої Вітчизняної війни Валентина Гаврилівна Данилова з Рівного свого віку не приховує і вважає, що скидати літа їй допомагає непосидючий, оптимістичний характер, а ще — регулярне заняття бігом. Це вона робить ось уже впродовж восьми років разом з іншими членами рівненського клубу любителів бігу «Полум’я».
— Сьогодні у нашому клубі небагато людей — приблизно шістнадцять, здебільшого пенсіонери. Ми з роками навчилися цінувати своє здоров’я — відкинули шкідливі звички — паління й алкоголь, — розповідає керівник клубу Юрій Павлович Нефедов. — Кожен із нас долучався до бігу поступово. Я займаюся бігом двадцять два з половиною роки. Позбувся хронічного бронхіту. Лікарі, які обстежували мене, дивуються, що завдяки бігу, збалансованому раціональному харчуванню у свої сімдесят маю «біологічний вік», як 35-річний. Вже цього року я подолав тисячу кілометрів.
— Бути завжди енергійною, життєрадісною, на мою думку, біг допомагає і Валентині Гаврилівні Даниловій, — продовжує Юрій Павлович. — Я ніколи не чув, щоб вона скаржилася на здоров’я. Оптимістка, веселої вдачі, завжди у клопотах, веде активний спосіб життя. Улюблена дистанція Валентини Гаврилівни — п’ять кілометрів. Якось на змаганнях у Білорусі жінка подолала її набагато швидше, ніж ті, хто на двадцять років молодші за неї.
Рівне.