Сьогодні в Донецькій області ховають гірників, котрі загинули на шахті «Краснолиманська». Церемонія поховання відбудеться одразу в кількох містах. У понеділок вибух на глибині 997 метрів, що став трагічним не тільки для галузі (у країні оголошено жалобу за загиблими), забрав життя 31 гірника. Ще п’ятеро числяться зниклими безвісти. Більш як тридцять дітей залишилися сиротами. Найстарший зі скорботного списку загиблих і зниклих безвісти 1955 року народження, наймолодший — 1983-го.
Рятувальники на час підписання номера не припиняли спроб знайти п’ятьох гірників. Марно. Пошукові роботи ускладнює суцільна задимленість виробки, де, мабуть, і перебувають зниклі гірники.
Загальна сума компенсацій родинам загиблих, за запевненнями заступника міністра фінансів Сергія Макацарія, становитиме майже 6 мільйонів гривень. Їх виплатять із коштів Фонду соціального страхування у разі нещасних випадків на виробництві і професійних захворювань. Хоча жодними грошима не виміряти горе і страждання.
Коли верстався номер, стало відомо, що пожежу в лаві вдалося локалізувати. Очікують, що на сьогодні її остаточно погасять. Тоді в шахту зможе спуститися експертна комісія, яка має з’ясувати причину вибуху. Попередньо оцінено збитки, яких унаслідок вибуху зазнало підприємство. З урахуванням відновлення працездатності шахти вони становлять 20 мільйонів гривень.
Трагічна звістка надійшла з Донеччини. Унаслідок вибуху метану і загоряння загинули 31 гірників ДП «Вугільна компанія «Краснолиманська» в Донецькій області. Невідома доля ще 5 шахтарів. Страшне лихо знову забрало життя українських гірників. До переліку чорних дат історії вітчизняного вуглевидобутку відтепер увійшов і понеділок, 19 липня.
Словами не зарадиш біді, яка прийшла в шахтарські родини. Висловлюємо щире співчуття рідним і близьким загиблих. Як і вся країна, ми, члени депутатської фракції «Регіони України» у Верховній Раді України, робитимемо все, що в наших силах, щоб полегшити ваше горе. Ми з вами в ці важкі хвилини.
Сподіваємося на те, що вдасться врятувати гірників, які на даний момент залишаються у шахті. Спільними зусиллями всіх, від кого це залежить, ми повинні унеможливити повторення таких трагедій на українських підприємствах.
Депутатська фракція «Регіони України»  у Верховній Раді України.