Їх у Тернопільському обласному навчальному реабілітаційному центрі — 125 віком від п’яти до вісімнадцяти років. Декому з них треба докласти величезних зусиль, щоб зробити кілька кроків, піднятися сходинками, сісти чи встати, не кажучи про те, щоб побігати чи пограти в рухливі ігри. Члени тернопільського «Ротарі клубу» подарували для залу лікувальної фізкультури стіл-трансформер, на якому можна пересуватися, ходунки, поручні для того, щоб вчитися ходити, стіл і стілець для ігор... Що важливо — все обладнання виготовлено з деревини вітчизняними підприємствами. Для «рота рійців» це принципово.
За словами директора центру Ірини Король, члени клубу не вперше допомагають дітям, хворим на ДЦП. Перед тим вони радяться, що передусім потрібно центру, вивчають обладнання в дії і лише після цього закуповують. Тернопільський «Ротарі клуб» бере участь у всеукраїнському проекті «Твори добро спільними зусиллями» і перший зумів його реалізувати. Схожі акції відбудуться і в інших містах України, де діють «Ротарі клуби».
Під час передачі обладнання був присутній губернатор дистрикту 2230 «Польща—Україна—Білорусь» Януш Потемпа. Він, зокрема, відзначив, що у той час, коли сім’ї, де є хворі діти, не мають коштів для їхньої реабілітації, важливо, щоб громадськість підставляла своє плече.
 
Тернопільська область.