Щедрий подарунок до свого 200-річчя одержав Національний університет імені В. Каразіна. Йому передали сусідню будівлю військового університету — знаменитої колись Академії протиповітряної оборони. Університет вирішено об’єднати з Інститутом військово-повітряних сил в один навчальний військовий заклад, а будинок, що звільнився, передати цивільному вузові.

Рішення про передачу будинку військового вузу Національному університетові його ректор Віль Бакиров називає дуже своєчасним. Це дасть змогу розвантажити навчальні приміщення від надмірної насиченості студентами. Тим більше, що будинок військового університету передають цивільному вузові разом з усім майном і устаткуванням. Однак вузу доведеться не тільки довчити курсантів, а й узяти на роботу скорочуваних викладачів військового університету.

Коли всі факультети матимуть постійну прописку, керівництво вузу планує зайнятися втіленням у життя ще одного задуму: з’єднати два будинки, розділені нині площею, алеєю слави, встановити погруддя видатних учених, серед яких і колишні ректори університету.

Харків.