Лихо сталося у Мелітопольському районі Запорізької області між селами Терпіння і Троїцьке за п’ятсот метрів від місця знищення снарядів, що залишилися після травневої пожежі на військових складах під Новобогданівкою. Тут минулої суботи близько 19-ї години величезна маса піску засипала людей.
За півгодини до кар’єру, що вже не розробляють, заїхав МАЗ, на якому за піском прибули місцеві жителі: двоє юнаків і 43-річний чоловік із двома малолітніми синами. Величезна маса піску з 15-метрової висоти зненацька обрушилася на машину і людей. Діти в цей час гралися неподалік, завдяки чому їх не зачепило і вони залишилися живі і неушкоджені. 17-літній хлопець устиг стрибнути під МАЗ, після чого самостійно відкопався і покликав на допомогу людей.
Першими за викликом прибули лікарі. Бригада «швидкої допомоги» центральної районної лікарні Мелітополя добиралася до місця події з ускладненнями. У той час у достатній кількості не виявилося бензину. Водій за власні гроші купив пальне, щоб вчасно доставити медиків до потерпілих.
У кар’єрі прибулим рятувальникам і медикам удалося частково відкопати 43-літнього чоловіка, у якого виявилася сильно роздробленою нога. Незабаром його звільнили з «капкана» і відправили до лікарні. 19-літнього хлопця знайшли не відразу. А коли відкопали, він був уже мертвий.
Запорізька область.