Такими пенсіонер Олексій Анатолійович Борисенко із Рівного вважає метеликів
— Коли у 1995 році до моїх рук випадково потрапив атлас метеликів, я не міг відірвати очей від тієї краси, — розповідає Олексій Анатолійович. — Тоді й з’явилася ідея виготовляти метеликів. Домашні спочатку скептично поставились до мого захоплення, але вже перші роботи збавили їх жартівливий тон.
Ще б пак: подивитись є на що. Скажімо, над ліжком господаря припав до стіни велетенський цвіркун. Його майстер виготовив у кількасот разів збільшеному масштабі.
— Хоча й робота ця копітка, а технологія складна (виготовлення ескізу, шаблону, підбір матеріалів, кольорів тощо), я одержую від неї неабияке задоволення — каже Олексій Анатолійович. —Виготовив більш як два десятки «збільшених» метеликів, багато роздарував друзям, знайомим, зарубіжним гостям із Америки, Африки. Першу «експертизу» виробу проводить моя дружина Ірина Андріївна, яка ніколи не кривить душею.
У своїх метеликів винахідливий майстер вкладає не лише душу, а й гумор. Один з експонатів щогодини нагадує час і може закукарікати, закувати, як справжня зозуля... Однак Олексій Анатолійович, хитрувато примруживши очі, обіцяє, що наступний метелик буде ще дивніший.
До виходу на пенсію Олексій Борисенко працював художником-оформлювачем, хоча в запасі, зізнається, має чимало професій та спеціальностей: електрика, інженера-конструктора і навіть пілота. Мешканці Рівного знають його як оформлювача годинника на приміщенні органного залу, макетів залу в кінопалаці «Україна», вивісок на магазинах у центрі міста.
Рівне.