На Черкащині багатьом відомий дитячий оздоровчий табір «Тимурівець», розташований у мікрорайоні «Кут» міста Сміли. До 1917 року райський острівець, омитий з трьох боків древнім Тясмином, належав дрібному чиновнику. Пізніше у старовинному приміщенні вигрівали попереки та лікували виразки шлунків сільські трудівники. А останні чверть віку тут розкошує дітвора.
Нинішнього літа чотири зміни школярів віком від 7 до 15 років оздоровлюватиметься у «Тимурівці». У кожному заїзді — понад 100 відпочиваючих.
— Наш табір жартома охрестили смілянським «Артеком», — розповідає директор табору Ольга Гула. — Єдине, чого нам бракує, — морської води.
В іншому тут не поступаються ні на йоту: свіже повітря і калорійне п’ятиразове харчування, змістовне дозвілля і по-батьківськи турботливий обслуговуючий персонал.
Здешевленню путівок сприяли Фонд соціального страхування з тимчасової втрати працездатності, ВАТ «Смілянський цукрокомбінат», сільгосппідприємства, а також адміністрація «Тимурівця».
У Смілянському районі функціонує 26 шкільних таборів з денним перебуванням, шість таборів праці та відпочинку та чотири наметові табори. За словами начальника відділу у справах сім’ї та молоді Смілянської райдержадміністрації Лесі Ліщинської, всього буде охоплено різними формами оздоровлення та відпочинку 65 відсотків дітей шкільного віку. Для цього з місцевого бюджету виділено 17,6 тисяч гривень, залучено позабюджетних коштів — 15,5 тисяч.
Влада міста надала на оздоровлення дітей 43 тисячі гривень.