Цікавинкою урочистих заходів до Дня Перемоги у Вінниці стане парад праправнуків ветеранів Великої Вітчизняної війни.
Дев’ятого травня, у день 69-ї річниці перемоги над фашизмом, центральною вулицею Вінниці — Соборною — пройде парад ветеранів війни, а також усіх тих, хто боровся з ворогом у партизанських загонах чи наближав перемогу в тилу. Слідом за ветеранами вперше пройде колона кращих учнів шкіл Вінниці. Для участі в заході школи рекомендуватимуть учасників олімпіад, активістів у громадській роботі і спорті.
— Участь молоді символізуватиме єдність поколінь, — каже заступник міського голови Вінниці Андрій Рева. — Тих, хто брав безпосередню участь у боротьбі з ворогом, залишилося дуже мало. Більшість із них хворіють, тому не мають можливості зустрічатися з молоддю. Однією з умов участі у параді праправнуків є знання основних подій Великої Вітчизняної.
У той самий день у Музеї просто неба, розташованому на території штабу Повітряних сил України, урочисто відкриють Алею Героїв. На ній встановлять погруддя п’яти Героїв Радянського Союзу — всі вони народилися у Вінниці. Мистецькі колективи обласного центру готують акцію «Дякуємо за Перемогу!». На Майдані Небесної Сотні розгорнуть фотовиставку «Вінниця 1945 року». Її організатори — відділ у справах молоді та туризму міської ради та Вінницька молодіжна рада — через місцеві ЗМІ звернулися до вінничан, у яких збереглися фотознімки 1945 року, із закликом взяти участь у фотовиставці.
Представники обласної і міської влади просять учасників урочистостей не використовувати під час заходів георгіївські стрічки, аби цей факт не став приводом для протистояння між людьми.  
Ввечері небо над містом осяють залпи переможного салюту. У Вінниці його традиційно проводять разом із містами-героями тому, що тут знаходиться штаб Повітряних сил Збройних Сил держави.