У село Доброжанівка Врадієвського району прийшов газ. До газопроводу підключено перші 68 будинків. Цієї події люди чекали 12 років. Ще в 1992-му за рахунок місцевого сільськогосподарського підприємства було розроблено проектну документацію на спорудження підвідного газопроводу і газифікацію села. Роком пізніше закупили необхідні матеріали. Але колишні «хазяї» майно розпродали.
Повернулися до питання газифікації Доброжанівки 2003 року. Тоді голова Врадієвської райдержадміністрації і депутат обласної ради від цього округу Анатолій Бондаренко пообіцяв своїм виборцям, що газ буде. Старий проект довелося переробити. Розробили новий, що передбачав спорудження експериментального газопроводу. Одними з перших в Україні врадіївчани побудували газопровід з використанням поліетиленових труб під газ високого тиску. Буквально за місяць було побудовано газорозподільний пункт і підвідний газопровід. Допоміг з фінансуванням проекту народний депутат України Валерій Акопян, за поданням якого з державного бюджету виділено 300 тисяч гривень. Ще 44 тисячі дав обласний бюджет.
А самі доброжанівці створили вуличні комітети, зібрали гроші і власними силами проклали газопровід у селі. За словами вчительки Наталі Дезиденко, участь у газифікації села коштувала їхній родині 1200 гривень. Але гроші здавали частинами, по 200—300 гривень, тому навантаження сімейний бюджет витримав. Поки залишається невирішеним питання газифікації Доброжанівської школи. Газ сюди вже підведено, але щоб наступного навчального року діти були в теплі, треба побудувати котельню.
Миколаївська область.