Вечірнє засідання 24 червня
Парламент подолав вето Президента України на закон про розмежування земель державної власності, зобов’язав встановлювати у таксі касові апарати, надав МНС право створювати свої органи пенсійного забезпечення, уточнив умови оподаткування сільгоспвиробників.
Зміни, прийняті до деяких законів України, нададуть пожежникам право на довічну пенсію за вислугу років за наявності трудового стажу.
Парламент прийняв у новій редакції з пропозиціями Президента Закон «Про передачу колекції образотворчого мистецтва АТ «Градобанк» у державну власність». Колекцію «Градобанку», в якій близько 700 витворів мистецтва — робіт Пікассо, Далі, Ренуара, Мане, Модільяні, Матісса, Тараса Шевченка та ін., визнано національною спадщиною України.
Згідно зі схваленими змінами до Закону «Про оподаткування прибутку підприємств», суми коштів, перераховані за оплату навчання громадян у вищих та професійно-технічних навчальних закладах, включатимуться до складу валових витрат підприємства.
У першому читанні прийнято закон про внесення змін до деяких законодавчих актів, за яким військові пенсії перераховуватимуться залежно від розмірів грошового забезпечення. Законопроект передбачає, що перерахунок раніше призначених пенсій військовослужбовцям, звільненим у різні роки, проводитиметься у зв’язку зі зміною розмірів хоча б одного з видів грошового забезпечення відповідних категорій військовослужбовців.