У Смілі відсвяткували новосілля 50 родин військовослужбовців. Міська рада спільно з Міноборони України підійшла до розв’язання житлової проблеми нестандартно. Колишні робітничі гуртожитки тут перебудовують у будинки з комфортабельними 2—3-кімнатними квартирами. До того ж майбутні господарі можуть або самі на свій смак опоряджувати свої «апартаменти», або замовити дизайн у фірмі.
Перші новосели задоволені своїм житлом, тож облаштування квартир у колишніх гуртожитках вестиметься й далі.
«Пантера» жила в сільському ставку
Багато старожилів села Іскреного у Шполянському районі знали, що в місцевому водоймищі потонув у 1944 році німецький танк «Пантера».
І лише майже через 60 років воєнний трофей вдалося підняти на поверхню. Ентузіасти, які не побажали, щоб їхні прізвища фігурували в газеті, добряче попрацювали над «металевим чудовиськом». Роботу ускладнювала та обставина, що танк розірвало на кілька частин і витягувати їх з мулу було надзвичайно важко. Неушкодженим залишився тільки двигун.
У машині знайдено деякі речі танкістів. Представники Німеччини за номерним знаком танка з’ясовують імена членів екіпажу.
«Роксолана» з Христинівки
Народний драматичний театр з містечка Христинівка порадував мешканців райцентру прем’єрою. На сцені місцевого будинку культури самодіяльний режисер Олександр Обміняний поставив виставу «Роксолана». Сценарій за творами Загребельного та Назарука написала ветеран аматорського театрального мистецтва Катерина Собова.
Христинівці з ентузіазмом і великою цікавістю сприйняли нову роботу народного театру. Тепер прем’єру планують показати в сусідніх районах.