Ранкове і денне засідання 17 червня
Більшу частину ранкового засідання парламент присвятив обговоренню змін до Закону «Про державний бюджет України на 2004 рік». Оскільки цього року триває тенденція стабільного зростання в економіці та збільшилися надходження до бюджету, уряд пішов на збільшення ресурсних показників і бюджетних видатків передусім на соціальний захист громадян, освіту і охорону здоров’я. Проаналізувавши нинішню економічну ситуацію у державі, Перший віце-прем’єр-міністр України, Міністр фінансів Микола Азаров повідомив, що уряд, зокрема, планує з 1 вересня ц. р. збільшити мінімальну зарплату до 237 гривень зі збереженням посадових співвідношень. Отже, зарплата бюджетників зросте на 15 відсотків. На це буде спрямовано 1,2 млрд. гривень.
Перерозподіл бюджетних коштів, за словами М. Азарова, дасть змогу збільшити на 570 млн. гривень видатки на охорону здоров’я, зокрема, на утримання медичних закладів, закупівлю ліків. Із внесенням змін до держбюджету також планується збільшити витрати на соціальний захист військовослужбовців, науку, соціальні програми для дітей і жінок, погашення заборгованості із зарплати працівникам вугледобувних підприємств, на будівництво сільських доріг. 400 млн. гривень буде витрачено на закупівлю зерна до державного резерву.
Під час обговорення внесенного урядом проекту змін до держбюджету-2004 більшість депутатів підтримувала збільшення доходів і видатків державної казни майже на 8 млрд. гривень і спрямування додаткових коштів передусім на соціальні проблеми. Однак представники опозиційних фракцій використали відведений час для оприлюднення своїх політичних позицій. Голова бюджетного комітету Петро Порошенко («Наша Україна») заявив: те, що уряд пішов на перегляд держбюджету, — перемога опозиції, яка вже півроку вказує на приховування доходів казни. Депутати-опозиціонери називали кроки уряду популістськими напередодні президентських виборів. А представники фракцій, які входять до парламентської більшості, підтримували урядовий законопроект. «Уряд уперше пішов на перегляд бюджету в середині бюджетного року, бо діяльність Кабінету Міністрів забезпечує сталий економічний розвиток у державі», — сказав перший заступник голови бюджетного комітету Валерій Коновалюк («Регіони України»). Фракції «Наша Україна», соціалістів та БЮТ підтримували прийняття  урядового законопроекту лише за основу. Однак 243 депутати проголосували за зміни до держбюджету в цілому.
Народні депутати затвердили постанови про календарний план проведення шостої сесії Верховної Ради України четвертого скликання та про порядок висвітлення роботи шостої сесії ВР. Нова парламентська сесія триватиме з 7 вересня по 14 січня. Десять тижнів Верховна Рада працюватиме у пленарному режимі, відбудеться п’ять днів уряду. Щоб зберегти пряму радіотрансляцію сесії та достатнє висвітлення парламентської «кухні», Верховна Рада, за словами голови Комітету з питань свободи слова та інформації Миколи Томенка, пішла на низку компромісів із Національною телерадіокомпанією України.
Парламент також схвалив постанови про обрання народного депутата України Єфима Фікса членом Комітету ВР з питань Регламенту, депутатської етики та організації роботи Верховної Ради і народного депутата В. Чичкова членом Комітету з питань соціальної політики та праці.
Парламентарії обговорили проекти постанов про зміни у складі Рахункової палати України і заслухали претендентів на посади першого заступника Голови Рахункової палати та контролерів палати.
Голосування про призначення членів Рахункової палати згідно із законом  відбулося у таємному режимі під час великої перерви.
На початку пленарного засідання глава парламенту оголосив про входження народних депутатів України Сергія Слабенка та Павла Рябікіна до депутатської групи «Центр».