Прокуратура Донецької області оприлюднила подробиці кримінальної справи, порушеної проти медиків міської лікарні №2 Макіївки, які намагалися продати новонароджену дитину. За версією слідства, завідувачка пологового відділення лікарні, заступник головного лікаря і завідувачка відділення новонароджених, вступивши у злочинну змову, з корисливих мотивів не повідомили одній із породіль про народження у неї живої дитини. Лікарі не зареєстрували немовля, а потім оформили його на іншу жінку, яка заплатила за таку «послугу» 500 доларів США.
Нині двох із підозрюваних — заступник головного лікаря і завідувачка пологового відділення — затримано, а з завідувачки відділення новонароджених взято підписку про невиїзд. Кримінальну справу порушено за підробку документів і перевищення службових повноважень. За попередніми даними, бездітна пара із Дніпропетровської області через своїх знайомих домовилася про «придбання» дитини в пологовому будинку шахтарського міста, оскільки легальним шляхом не могла всиновити сироту: чоловік має психічне захворювання. До макіївської лікарні жінку поклали за підробними документами.
Як розповів журналістам слідчий прокуратури Донецької області Альберт Симонян, справжньою матір’ю новонародженої дівчинки є неповнолітня безробітна мешканка Макіївки. До лікарні вона звернулася із проханням перервати вагітність на пізньому терміні. Немовля народилося 24 квітня — хоча і недоношеним, але живим. Після набрання достатньої ваги дівчинку мали виписати разом із дніпропетровською «мамою».
Тепер дитина, яка волею долі двічі залишилася сиротою, перебуває у лікарні. Сам медичний заклад посилено перевіряють правоохоронні органи.