Обласні контролери, перевіряючи роботу приймального пункту металевих відходів кіровоградського приватного підприємства «Прімакс», не на жарт злякалися: в купі брухту, поряд з каналізаційними люками, залізничними башмаками, які є предметами суворої звітності, спокійно лежали дві авіаційні бомби, три артилерійські снаряди та міна. Причому, сучасного виробництва і в бойовому стані.
«Вибух міг статися будь-якої хвилини в пункті або під час транспортування бомб, — каже працівник прес-служби управління СБУ в Кіровоградській області Федір Шепель. Неважко уявити, чим це могло б закінчитися, адже приймальний пункт металобрухту розташований у промисловій зоні міста, а неподалік від нього — киснево-розподільча база», повідомляє наш власний кореспондент Олег БОНДАР.
P. S. А в Донецьку підприємці, які взялися переплавляти металобрухт, роблять цю справу так недбало, що мешканці навколишніх селищ Гірник, Октябрський, Грабарі, Веселий, Адмінселище і Азотний змушені навіть протестувати, бо плавильники надто забруднюють навколишнє середовище. Міський голова Донецька Олександр Лук’янченко зобов’язав санітарну службу міста перевірити всі підприємства, котрі причетні до переплавки металобрухту, а ті, що забруднюють атмосферу, зупинити, незважаючи на підпорядкованість та форму власності, повідомляє наш власний кореспондент Ліна КУЩ.