Останнім часом у нашій степовій місцевості лисиць розвелося! Тільки цьогоріч мисливці Куйбишівського району Запорізької області вполювали 156 хвостатих хижаків. 
Чимало рудих злодійок блукають лісосмугами та шляхами. Буває, навідуються і до садиб сільчан. Пишнохвості пройдисвітки, бачте, полюбляють дієтичну курятину. Ніна Григорівна Чаяло, мешканка села Новоукраїнка, що на Запоріжжі, застала лисицю у власному хліві. Господарка не розгубилася і заколола руду злодійку вилами.
До речі, таких мисливських трофеїв, як нинішнього року, давно вже не було. На мисливську мушку попалися тринадцять вовків. Траплялося, що вони забігали не лише в села, а й на околиці райцентру. Люди бачили, як узимку за селищем на ставку хижаки загнали на кригу козулю і загризли. Іншого разу сіроманці гналися за твариною поблизу вулиці Заводської. А якось льотчик сільгоспавіації Сергій Німченко бачив цілу вовчу зграю. Удвох із напарником він нарахував дев’ять (!) особин! Рано-вранці пілоти поспішали на роботу. На грунтовій дорозі і зустріли вовків. Швидкість автомашини «Жигулів»-шістки сягнула 75 кілометрів на годину. Але вони так і не наздогнали зграю.
Куйбишевський район
Запорізької області.