Мало кому відомо, що четвертий рік поспіль першокурсники факультету громадського порядку і профілактики Донецького юридичного інституту беруть участь у театральних постановках.
Декілька десятків курсантів брали участь в оперних спектаклях «Аїда», «Сільська честь», «Кармен», що йдуть на сцені Донецького академічного державного театру опери і балету імені А. Солов’яненка.
— Звичайно, ми залучаємо молодь для виконання нескладних ролей і в різних масовках, — каже режисер-постановник народний артист України Віталій Аверченко. — Але те, що наша співпраця йде на користь усім, — безперечно. Майбутні офіцери не лише долучаються до світової класики, а й знайомляться зі специфікою роботи театру, бачать, яка нелегка акторська праця...
До речі, працівники театру також надають посильну допомогу молодим правоохоронцям: консультують у разі проведення вузівських заходів, допомагають реквізитом і костюмами.
Стануть чи ні міліціонери заповзятими театралами — нині сказати складно. Але те, що час, проведений у храмі Мельпомени, витрачено недаремно — сумнівів не викликає. І цілком можливо, що мистецтво перевтілення допоможе їм і в майбутній міліцейський роботі.