Схоже, Рівненщина може стати краєм туризму. Про серйозність намірів свідчить створення у Рівненській облдержадміністрації нової структури, покликаної забезпечити реалізацію державної політики в галузі туризму.
Відділ з питань туризму готуватиме гідів, розроблятиме туристичні маршрути, формуватиме єдиний інформаційний реєстр визначних об’єктів. А таких на Рівненщині чимало. Скажімо, для тих, хто цікавиться історією, корисно було б відвідати старовинні міста Корець, Острог, Дубно, а також державний історико-меморіальний заповідник «Поле Берестецької битви» у селі Пляшева Радивилівського району; місця, де народилась Українська повстанська армія, написано «Пересопницьке Євангеліє», на якому складає присягу Президент України, тощо.
Сучасних пілігримів, охочих до поліської екзотики, чекатимуть маршрути «зеленого туризму», які пролягатимуть через унікальні ареали рівненського полісся, зокрема «Надслучанською Швейцарією» (Березнівський район). Варта уваги й унікальна флористична палітра найбільших в Україні неосушених масивів у північних районах області «Кремінне», «Сира погоня», «Сомине», де збереглися льодовикові релікти, резервації рідкісної орнітофауни та лікарських рослин. Тут протягом двох десятиліть дослідження неповторного біоценозу ведуть спеціалісти Інституту ботаніки Національної академії наук.
Зрештою, за підприємливого підходу до розвитку туризму природно-історичні перлини Рівненщини приноситимуть і насолоду туристам, і прибуток регіону. Найактивніший у цьому плані Березнівський район, фахівці якого переймають і впроваджують у себе позитивні набутки, що є вже в інших регіонах України.