Прокуратура Кіровоградської області закінчила досудове слідство у кримінальній справі, порушеній проти чотирьох осіб, яких обвинувачено в шахрайстві. Протягом січня—серпня 2003 року під виглядом благодійництва вони заволоділи грошима мешканців області на суму понад 756 тисяч гривень.
Як уже торік повідомляв «Голос України», злочинну діяльність членів Кіровоградського благодійного фонду «Аврора» було викрито в серпні минулого року. Суть діяльності полягала в агітуванні за вступ у члени фонду. Благодійний внесок — 2,5 тисячі доларів. Ці гроші, як стверджували організатори фінансової піраміди, мали йти на благодійні цілі. Окрім того, переконували керівники «Аврори», фонд — це не лише благодійна діяльність, а ще й добрий шанс розв’язати власні фінансові проблеми. Адже, ставши членом фонду, кожен отримує спочатку 300 доларів, а потім ще більшу суму: за кожного нового члена — до 1200 доларів США.
— На жаль, попри численні викриття у засобах масової інформації різноманітних фінансових пірамід «синдром Льоні Голубкова» залишається живучим у свідомості людей, — коментуючи суть справи, констатувала прес-секретар прокурора області Наталія Алєксєєнко.