50 років виповнилося флагману машинобудівного комплексу України — державному підприємству «Зоря-Машпроект». За цей час підприємство пройшло шлях від турбінного заводу, що випускає газотурбінну техніку для бойових кораблів ВМС, до унікального науково-виробничого комплексу газотурбінобудування.
Продукцією з маркою «Зоря» обладнано 500 кораблів більш як 20 класів, випущено понад три тисячі газотурбінних двигунів сумарною потужністю більш як 24 мільйони кВт. Сьогодні газоперекачувальні агрегати з газотурбінною технікою «Зорі» якісно працюють на компресорних станціях України, Білорусі, Росії, Казахстану, Ірану. Завод успішно співробітничає з Індією, Китаєм, Болгарією, Румунією, Польщею.
У насичені святковими заходами дні було відкрито погруддя першого головного конструктора підприємства Сергія Колосова, відбулися урочисті збори, запалено «смолоскип слави турбіністів», а перед Палацом культури «Зоря» встановлено пам’ятник турбіні. Апогеєм свята став концерт, у якому взяли участь Людмила Гурченко, миколаївець Олександр Сєров, Іво Бобул і вже легендарна Руслана Лижичко.