Традицію сімейних свят відродили на Миколаївському пивзаводі «Янтар». «День сім’ї», що відбувся на підприємстві, зібрав майже півтисячі чоловік. Пивовари, ставши екскурсоводами для членів своїх родин, розповідали і показували секрети приготування популярного напою.
У цей день для відвідувачів відкрили варильний, бродильний, пляшковий та інші цехи. Найдопитливіші — дітлахи — заглядали у вікна казанів, у яких народжується пиво. Цікавлячись усім, що відбувається, діти іноді спантеличували своїми запитаннями. Для них же підготували цікаву й різноманітну програму на площі перед заводом. Тут розгорнулася і виставка малюнків на сімейну тематику, відбулась лялькова вистава. А в конкурсах і вікторинах, незважаючи на «дорослі» питання, частіше перемагали діти. Наприклад, 13-літній Сергійко без роздумів відповів, що кухоль популярного в 70-ті роки «Жигулівського» коштував 22 копійки.
Єдине, до чого дітей не допускали, то це до участі в традиційному конкурсі на швидкість випивання кухля пива. Ним у сімейний день пригощали безплатно, вистачало і різноманітних закусок.
— Готуючись до свята, — розповідає голова профкому пивзаводу Ольга Терентьєва, — хотіли, щоб кожен працівник показав родині своє робоче місце, ознайомив її з особливостями виробництва. Для того, щоб усі ми пам’ятали: трудовий внесок кожного — запорука загального успіху. У той же час, побувавши на такому святі, усі стають ще ближчими і ріднішими. А гарна сім’я, без сумніву, — надійний тил для працівника.