Ранкове та денне засідання 3 червня
Робочий день у парламенті знову розпочався з блокування та незапланованих перерв. «Нашоукраїнці» були не згодні з позитивною оцінкою Верховної Ради звіту уряду про виконання держбюджету-2003, а соціалісти та комуністи наполягали повернутися до розгляду проекту постанови «Про призупинення приватизації металургійного комбінату «Криворіжсталь». Олександр Баранівський (фракція СПУ) аргументував цю вимогу тим, що «Криворіжсталь», як підприємство державної форми власності, щороку перераховує до казни більш як 4 мільярди гривень, котрі держава може втратити, якщо комбінат опиниться у приватних руках. Однак Голова Верховної Ради Володимир Литвин звернувся до народних обранців із такими словами: законопроект щодо заборони приватизації «Криворіжсталі» повернувся до парламенту з вето Президента, його внесено до порядку денного і, коли до цього питання дійде черга, нехай Верховна Рада визначиться, долати президентське вето чи ні.
Угамувати політичні пристрасті не вдалося, й після погоджувальної ради лідерів фракцій В. Литвин заявив, що якщо блокування роботи Верховної Ради триватиме, він поставить на голосування питання так: хто за те, щоб продовжувати роботу парламенту? А якщо підтримки не буде — він достроково закриє сесію. Через тиск з боку фракції комуністів глава парламенту був змушений оголосити голосування щодо повернення до розгляду питання про «Криворіжсталь». Але для прийняття рішення не вистачило голосів (218 — за). 
Зрештою депутати домовилися на погоджувальній раді провести під час обідньої перерви засідання за участю прем’єра та представників депутатських фракцій стосовно «Кріворіжсталі», а на вечірньому засіданні розглянути у сесійній залі зауваження Президента до закону про мораторій на приватизацію «Криворіжсталі».
І все-таки на ранковому засіданні депутати прийняли декілька рішень. Схвалено постанови про заслуховування інформації Кабінету Міністрів України про виконання конституційних повноважень, здійснюваних у сфері оборони, та заходи щодо зміцнення керівництва в системі Міністерства оборони на основі принципів професіоналізму, а також про утворення тимчасової слідчої комісії Верховної Ради з питань розслідування фактів тиску на народних депутатів України з боку державних органів. У цілому прийнято Закон «Про обов’язкове страхування цивільно-правової відповідальності власників наземних транспортних засобів». 
Після того, як депутати не підтримали постанову про дострокове припинення повноважень народного депутата, Міністра Кабінету Міністрів Анатолія Толстоухова, погоджувальна рада доручила профільному комітету провести засідання й о 16-й годині внести на голосування пакетом постанову про дострокове припинення повноважень усіх депутатів-сумісників — Анатолія Толстоухова, Андрія Клюєва, Василя Онопенка, Володимира Мойсика, Віктора Слаути, Володимира Сацюка.
На початку пленарного засідання Голова Верховної Ради привітав із днем народження народних депутатів Віктора Развадовського та Костянтина Ситника.
На денному засіданні парламент розглянув законопроекти, до яких прикута увага всіх людей у погонах — про скорочення чисельності Збройних сил України впродовж цього року до 285 тис. осіб та про перехід до тривидового складу збройних сил.
Однак внесений Президентом України законопроект про чисельність Збройних сил України не набрав необхідної кількості голосів. Водночас зміни до статті 3 Закону «Про Збройні сили України» щодо переходу до тривидового складу схвалено в цілому конституційною більшістю (368 — «за»). Депутати також схвалили в цілому зміни до закону про державну соціальну допомогу малозабезпеченим сім’ям, яким з 1 січня 2005 року збільшено на 20 % прожитковий мінімум для дітей з багатодітних сімей; зміни до деяких законодавчих актів щодо забезпечення захисту населення від шумових впливів.