Пам’ятну дошку на честь прапороносця Майдану, Героя Небесної Сотні Максима Шимка встановили на фасаді приміщення Вінницької загальноосвітньої школи №13.
Він загинув від кулі снайпера на вулиці Інститутській у Києві, коли витягував з-під обстрілу пораненого. На місці загибелі Максима Шимка встановлено пам’ятний знак. Побратими з Майдану, зокрема, члени обласної організації «Правого сектора», запропонували адміністрації школи, де навчався Герой, увічнити його пам’ять. Директор закладу Світлана Лученко підтримала ініціативу. На чорній мармуровій плиті короткий текст: «У цій школі навчався Герой Небесної Сотні Максим Шимко». Внизу ще одне речення — «Слава Героям України». На підставці — квіти і лампадки із запаленими свічками.
На урочисте відкриття зібралися вчителі й учні, представники міської влади, члени клубу історичної реконструкції «Білий вовк», до якого входив Максим Шимко. Запросили батьків Героя — Зою Семенівну і Миколу Федоровича. Загиблий на Майдані вінничанин, історик за фахом, закінчив Вінницький державний педагогічний інститут, активно займався історичною реконструкцією, брав участь у щорічних фестивалях профільних клубів у Меджибожі на Хмельниччині, що традиційно відбуваються у День Незалежності держави. Мати розповіла, що Максим готувався до фестивалю історичної реконструкції «Форпост», який має відбутися у травні цього року в Кам’янці-Подільському. Сам викроїв сорочку воїна ХІ сторіччя, але зшити її не встиг. Так і лежить у нього на ліжку...
У пам’ять про Героїв Небесної Сотні на Європейській площі в обласному центрі встановили стенд з їхніми фотографіями, а також макет пам’ятного знака на їхню честь.
Вінницька область.