Борги у заробітній платі працівникам вугільної промисловості буде виплачено до 1 вересня цього року. Таку заяву зробив під час перебування в Донецьку Міністр палива та енергетики України Сергій Тулуб. «Коли, як не цього року, повернути зарплату — і про неї забути, — сказав міністр. — Докласти руки і вирішити цю проблему».
Проте народний депутат України, голова ЦК профспілки працівників вугільної промисловості України Віктор Турманов висловив сумнів у тому, що вдасться за кілька місяців погасити борги, «накопичені за 12 років незалежності». А заступник голови Донецької обласної держадміністрації Володимир Логвиненко зауважив, що реальність графіків виплати грошей, складених на деяких вугільних підприємствах, викликає сумніви. «Звідки візьмуться гроші для виплати боргів без утиску фінансування основного виробництва?» — сказав він.
За словами Міністра палива та енергетики, держава повинна взяти участь у ліквідації боргів у зарплаті шахтарям. Водночас, переконаний С. Тулуб, «у вугільній промисловості є всі можливості, щоб фінансово збалансувати всі підприємства й ефективно не лише стабілізувати ситуацію, а й почати розвиватися».