Вечірнє засідання 1 червня
Верховна Рада не підтримала «компромісний» проект постанови за результатами заслуховування заступників Генпрокурора, Міністра внутрішніх справ, Голови СБУ щодо подій у Мукачевому. За документ проголосували лише 206 народних депутатів.
Його автор Роман Зварич запропонував дати оцінку діям Генеральної прокуратури по розслідуванню «явних фактів», які «носять склад злочину». А «незадовільна» робота була замінена на «недостатню». Прокуратурі також пропонували за два тижні виправити ситуацію та прозвітувати у парламенті. Цей документ підтримав і Комітет з питань законодавчого забезпечення та правоохоронної діяльності.
До цього народні обранці не підтримали рішення про розгляд проекту постанови (автор Анатолій Матвієнко) про звільнення Генпрокурора Геннадія Васильєва за бездіяльність.
Після «провалу» однієї постанови депутати від «Нашої України», СПУ та БЮТ почали блокувати трибуну з вимогою розглянути питання про заборону приватизації «Криворіжсталі». Як наголосив Олександр Баранівський, рентабельність підприємства, на якому 55 тисяч працюючих, становить 45 відсотків. А за підрахунками голови Комітету ВР з питань бюджету Петра Порошенка, в разі приватизації «Криворіжсталі» держбюджет втратить до чотирьох мільярдів гривень. Проте за включення цього питання до порядку денного після півгодинної перерви проголосували лише 198 парламентаріїв. Та й Перший заступник Голови ВР Адам Мартинюк закликав не поспішати розглядати заборону приватизації, оскільки відсутні висновки парламентської Спеціальної контрольної комісії та Комітету ВР з питань економічної політики.