Започатковані у «столиці» Коліївщини, колишньому сотенному містечку Медведівка, дитячі сільські змагання стали популярним краєзнавчо-спортивним святом «Гайдамацькими шляхами». Без перебільшення, у цьому заслуга й «Голосу України» — інформаційного помічника й організаційного партнера.
Цього року в дійстві, яке вів його натхненник, науковий працівник Національного історико-культурного заповідника «Чигирин» Богдан Легоняк, узяли участь не лише школярі Черкащини, а й гості з сусідньої Кіровоградської області. Діти змагалися у бігу на різні дистанції. Найменші, шести-семилітки, долали сільський шлях від криниці Максима Залізняка до майдану. Старші — від холодноярського джерела «Дзюркало» до центру Медведівки. Учасники змагань боролися за звання «найсильнішого козака», грали у футбол і шахи, перетягували каната. Чудовою була й концертна програма, яку підготували художні колективи Чигиринщини.
Народне свято, приурочене до 236-ї річниці початку національно-визвольного повстання під проводом Максима Залізняка, вдалося на славу. Діти раділи чудовим призам, що їх вручали постійні «батьки» «Гайдамацьких шляхів», керівники черкаського підприємства «Мехбуд» Володимир Сапа та Олексій Романенко. І, звичайно ж, подарункам від «Голосу України» — альбомам для фотокарток, веселковим календарям, фірмовим чашкам.
На знімку: школярі та вчителі із села Стара Осота Олександрівського району Кіровоградської області, які вперше взяли участь у святі.