Останнім часом луганці дедалі частіше заявляють про бажання стати всесвітньо знаменитими, зареєструвавши свій рекорд у Книзі Гіннесса. Сергій Осінній вирішив прославитися за допомогою величезного кросворда. Творіння складатиметься з 30 600 слів, займатиме площу 2,5х2,5 метра. Нині автор працює над 24-ю тисячею слів.
Як розповідає Сергій, ідея спала на думку випадково, після того, як він довідався про хлопця з Вірменії, котрий узявся скласти кросворд із 15 тисяч слів. Сергія це завело, і він вирішив позмагатися з вірменом: зробити на дві тисячі більше. Проте невдовзі з’ясувалося, що світовий рекорд уже досяг 26 600 слів, тому довелося свої плани коригувати.
За освітою Сергій Осінній інженер-механік, закінчив аспірантуру, але змушений займатися підприємництвом. Бізнес допомагає утримувати родину, проте морального задоволення 40-річному інтелектуалові не дає. Створення кросворда стало для нього віддушиною. Його «велетень» складається зі ста вузлів, у кожному з них більш як триста слів. Жаргонних і розмовних слів, назв хвороб і ліків Сергій навмисно не вживає, вважаючи це ознакою непрофесіоналізму. Головний уболівальник і експерт у нього — рідна теща.