На складі боєприпасів військової частини в Мелітопольському районі після 19-годинної перерви в ніч на четвер відновилися одиночні вибухи боєприпасів, повідомили в Мелітополі на ранковому засіданні штабу державної комісії з техногенно-екологічної безпеки і надзвичайних ситуацій.
За даними представників Міністерства оборони, вибухи почалися знову 13 травня майже о другій годині ночі з періодичністю один вибух на годину. Кажуть, що боєприпаси не розлітаються за територію військової частини. Вибухи зафіксовано на майданчиках, де зберігалися реактивні 122-міліметрові снаряди, повідомляють представники Міноборони. Працюватимуть бронегрупи. Вони наблизяться до 31-го майданчика і гаситимуть осередки задимленості з пожежного танка.
Рішення про відновлення руху пасажирських потягів магістраллю Москва—Сімферополь на ділянці поблизу місця події відкладено. За даними на ранок 13 травня, виявлено й перевезено понад тисячу вибухонебезпечних предметів, 300 з яких було знайдено на залізниці. Запорізьке відділення Придніпровської залізниці вже завершило всі ремонтно-відновлювальні роботи — дозволено цілодобовий рух товарних потягів з нейтральними вантажами. Як повідомляють у пожежній службі, на нафтобазі неподалік Новобогданівки зібрано тимчасовий трубопровід для перекачування дизпалива з ушкодженого резервуара, передає наш власний кореспондент у Запорізькій області Олександр ВОРОТІЛОВ.