У Миколаївському зоопарку відкрилася нова експозиція — оформлений у фольклорному стилі сільський двір «Дідова хата». Своєрідний міні-зоопарк за плетеним тином став прихистком для домашніх тварин і птахів.
На просторому подвір’ї — справжня південноукраїнська мазанка, вшита очеретом, город, колодязь, скирта соломи, віз, домашнє начиння. По подвір’ю походжають кури, гуси, качки, індики, за огорожею — кози й вівці. А посередині стоїть дерев’яна постать господаря — діда Панаса.
Нова експозиція покликана показати міським дітям сільську реальність. Як у природному середовищі поводяться тварини і облаштовано сільське подвір’я, тепер можна довідатися не з книжок. І дітлахи — перші відвідувачі «Дідової хати» з цікавістю спостерігають за домашніми тваринами, спілкуються з ними, а найсміливіші — гладять і годують «господарів». Зоо-дворик стане гарною навчальною базою і для юннатів зоопарку.
Побудовано й оформлено музей просто неба лише за півроку. Його відкриття приурочено до 215-річчя Миколаєва. А майже 30 тисяч гривень виділили Миколаївський глиноземний завод і підприємство «Дельта-лоцман». За підтримки спонсорів цього року дирекція зоопарку планує реконструювати літні приміщення для мавп і вольєр для ведмедя.